# What is the exact area of a circle with a diameter of 20 cm? 400πcm^2 10πcm^2 100πcm^2 20πcm^2

2 months ago

## Solution 1

Guest #1798
2 months ago
Hi there! The answer is 100πcm^2

The radius of a circle can be found by dividing the diameter by 2. In other words : the radius is half of the diameter.
Therefore, the radius of a circle with a diameter of 20 cm is 10 cm.

The exact area of a circle can be found using the following formula:

In order to find our answer, we need to plug in the data from the question.

## 📚 Related Questions

Question
What is the value of x in the equation 1,331x^4-216=0? a) -6/11 b) 11/6 c) 1/6 d) 6/11
Solution 1
The value of x will be obtained as follows:
1331x^4-216=0
1331x^4=216
divide through by 1331
x^4=216/1331
x=(216/1331)^(1/4)
x=(6^3/11^3)^(1/4)
x=(6/11)^(3/4)
Question
Which expressions are equivalent to the one below? Check all that apply. 21^x/7x A. 3^x-7 B. 3 C. 3^x D. (21-7)^x E. 7^x * 3^x/ 7^x F. (21/7)^x
Solution 1

The expression (21ˣ/7ˣ) is equivalent to the expression 3ˣ. Then the correct option is C.

### What is an equivalent expression?

The equivalent is the expression that is in different forms but is equal to the same value.

The expression is given below.

The expression can be written as

brainly.com/question/889935

#SPJ2

Question
Harry was given an assignment. He had 42 days to get 336 tasks done at work.Which operation would he use to figure out how many tasks he needs to complete each day
Solution 1
He would use division to divide his tasks by the days to realize he has to do 8 assignments a day.

Hope this Helped :D
Solution 2

42divided by 336 that is it

Question
At a particular music store, CDs are on sale at $14.00 for the first one purchased and$12.00 for each additional disc purchased. Maria spends $86.00 on CDs. How many CDs has Maria purchased? Solution 1 To calculate the answer, we subtract$ 14 from the first CD to the total amount spent, which is $86. So:$ 86- $14 = 72 The rest of the CDs cost$ 12.
Then we divide $72 between$ 12
$72 /$ 12 = 6.
That means that 6 CDs were bought at $12 plus the first one bought at$ 14.
So the number of CDs that María bought was 7
Solution 2

Step-by-step explanation:

Question
Another term for mean is the arithmetic mean. Why is this so?
Solution 1

It helps distinguish it from other means, such as the geometric mean and the harmonic mean. When someone asks for the average of a group of numbers, they’re most likely asking for the arithmetic mean. An arithmetic mean is calculated by adding several quantities together and dividing the sum by the number of quantities.

Step-by-step explanation:

I got a 100% for this answer :)

Solution 2
It is preferred in different contexts because it helps distinguish it from other means.
Question
Max recorded the math scores of five of his classmates in the table. What is the range of their test scores? 16 24 88 89 Math Scores98761008882
Solution 1

B. 24

Step-by-step explanation:

We have been given a data set that represents the math scores of five of Max's classmates. We are asked to find the range of the given data set.

Math score: 98, 76, 100, 88, 82.

Since we know range is the difference between the largest and smallest values of the data set.

We can see that largest score is 100 and smallest score is 76.

Therefore, the range of the given test scores is 24 and option B is the correct choice.

Question
Harry was given an assignment. He had 32 days to get 256 tasks done at work.Which operation would he use to figure out how many tasks he needs to complete each day?
Solution 1
Division. divide 256 by 32 to find how many tasks he’d have to do each day
Solution 2

d

Step-by-step explanation:

Question
1 qt = how many gallons
Solution 1
4 qts = 1 gal
Think of it as quarters; 1 quarter is 0.25 cents and so fourth.
1qt = 0.25 gallons.
Question
a bag contains 60 marbles, some blue and some green. the ratio of blue marbles to green ones is 1:5. how many blue marbles are there
Solution 1
Hello!

For every 1 blue marble there are 5 greens

You add the numbers in the ratio

1 + 5 = 6

Divide this number from the amount of marbles

60 / 6 = 10

Multiply the ratio by this

1 * 10 = 10

5 * 10 = 50

There are 10 blue marbles and 50 green ones

Hope this helps!
Question
If f(x)=2x and g(x)=x^{2}-1, which statement is true? a) 2x^{2}-1 b) 2x(x^{2}-1) c) 4x-1 d) 4x^{2}-1
Solution 1
It is d
...............................................

2647929
842281
748681
586256
406852
368373
348603
324927
199835
130075
112100
106146
77164
23213
22589
19607
17108
13966
10987
3389

3423409
2092250
1518097